Μια οικογενειακή επιχείρηση

Η δημιουργία της Maison Richard είναι συνυφασμένη με εκείνη της παρισινής και γαλλικής ζωής ... καφέ, μπιστρό και εστιατόρια, κυρίως από άτομα της Ωβέρνης, που άφησαν τη δική τους περιοχή και κινήθηκαν προς την πρωτεύουσα.

1892   Η ιστορία της Maison Richard αρχίζει με τον άνθρωπο που την ίδρυσε, τον Auguste Fayel. Η δημιουργία της Richard ξεκινάει την ημέρα που ο Pierre Fayel, ένας μακρινός ξάδελφος του Henri Richard, έγινε ο ιδιοκτήτης μιας αποθήκης στο rue des Cailloux στο Clichy της Γαλλίας.

1950   Η τάση να καταναλώνουν κρασί στα μπαρ αντί των ισχυρών αλκοολούχων ποτών άρχισε να αυξάνεται. Henri συνεργάζετε πιο στενά με τον μικρότερο αδελφό του, Georges, ο οποίος βρισκόταν στην Αλγερία και ασχολούνταν με το εμπόριο κρασιών, καθώς κατείχε και αρκετούς αμπελώνες. Οι αποθήκες στο Clichy μεγαλώνουν προκειμένου να χωρέσουν την γραμμή παραγωγής για την εμφιάλωση των κρασιών.

1938   Ο Henri Richard αγόρασε την οικογενειακή επιχείρηση που δούλευε ως υπάλληλος το 1920, από τον ξάδελφό του Auguste Fayel όταν ήταν 40 ετών: έτσι, γεννήθηκε η Vins Richard!

1955   Ο Andre Richard ο μεγαλύτερος γιος του Henri, έρχεται στην εταιρεία και δημιουργεί εταιρεία καβουρδίσματος καφέ στο Asnières. Το 1964, ο Pierre Richard, ο αδελφός του, έρχεται κι αυτός στην εταιρεία μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του και δημιουργεί επιχείρηση καφέ στο Παρίσι.

1970   Ο Pierre Richard ανέλαβε τα Cafés Ladoux, στο rue Lecourbe του Παρισιού στην 15η συνοικία.

1980   Η εταιρεία "ανοίγεται" στις επαρχίες, ξεκινώντας με τη δημιουργία εγκαταστάσεων ψησίματος καφέ.

1976   Η Cafés Richard αποφασίζει να ιδρύσει εταιρεία καβουρδίσματος καφέ στο Gennevilliers, η οποία εξακολουθεί να είναι η έδρα της εταιρείας.

1990   Ο Arnaud Richard και η Anne Richard Bellanger εντάχθηκαν την πλευρά του πατέρα τους στην εταιρεία.

1995   Ολική ανακαίνιση του χώρου ψησίματος στο Gennevilliers, ενώ το εξοπλίζει με συστήματα τελευταίας τεχνολογίας καβουρδίσματος καφέ καθώς βελτιώνει και τις γραμμές συσκευασίας, παντα με πλήρη εκτίμηση και σεβασμό για το πνεύμα της γαλλικής παράδοσης.

2002   Με τη δέσμευσή της για την ποιότητα των προϊόντων της και να μοιράζονται τη γνώση των ειδημόνων της, η Cafés Richard έχει γίνει ένας οργανισμός εκπαίδευσης και πιστοποίησης με την Académie du Café.

2000   Δημιουργία καταστημάτων Comptoirs Richard (Richard Καφέ μπουτίκ λιανικής πώλησης). Υπάρχουν 7 καταστήματα που βρίσκονται στους πολυσύχναστους δρόμους του Παρισιού ανάμεσα σε πολλά καταστήματα σε όλη την πρωτεύουσα.

2003   Ο χώρος στο Gennevilliers αποκτά πιστοποιητικό ISO 9001.

2005   Δημιουργία του Τμήματος Εξαγωγών, έχει μπεί σε τροχιά ανάπτυξης η οποία συνεχίζει μέχρι και σήμερα, με τους διανομείς από την Ευρώπη, την Ασία, τη Μέση Ανατολή, την Αμερική ...

2010   Εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων για την Académie du Café, σε ένα όμορφο χώρο εξοπλισμένο με Barista πάγκους, αίθουσες γευσιγνωσίας, εργαστήρια και άλλα πολλά. Μαζί με όλα αυτά, η UniversiThé άνοιξε στην ίδια θέση και είναι αφιερωμένο στα τσάι και αφεψήματα βοτάνων.